Zonnepanelen goedkoper dan ooit

De daling van de prijs voor zonnepanelen gaat gewoon door. Waar u in 2011 nog bijna €6000 betaalde voor uw zonnepanelen is dat in 2017 ongeveer €4000 inclusief installatie! Dit is het moment om over te stappen naar de duurzame energie.

Een investering in de toekomst

Door de grote productie van zonnepanelen en technische ontwikkelingen worden zonnepanelen steeds goedkoper. De terugverdientijd van uw investering wordt daarom ook steeds korter. Het blijft een flink bedrag om in te investeren, maar toch is het waardevol om nu over te stappen op groene energie. Mensen die nu overstappen op groene energie verdienen binnen 7 tot 8 jaar hun investering terug. 

Zonne-energie in de winter, hoe zit dat?

Dat de intensiteit van de zon daalt in de winter. Dat is voor u natuurlijk niks nieuws. “Maar hoe zit het dan met mijn hoeveelheid energie,” horen wij u al denken. Het verschil tussen de zomer en winter is aanzienlijk maar dit moet mensen niet afschrikken. Want ook in de winter en herfst kan er nog optimaal van de zonuren worden geprofiteerd. Bovendien werken zonnepanelen ook op bewolkte dagen, panelen zetten namelijk niet alleen de energie van de zon om, ook de energie van licht. Tot slot werken zonnepanelen juist bij lagere temperaturen beter doordat de spanning tussen de twee lagen in een zonnepaneel hoger is.  

Btw terugvragen op uw zonnepanelen

Betaalde btw op zonnepanelen kan terug gevraagd worden bij de belastingdienst. Dit scheelt vaak honderden euro’s bij de aanschaf van zonnepanelen.

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden van zonnepanelen en het besparen van energie? Of bent u benieuwd hoe Vetim u daarbij van dienst kan zijn? Neem voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 075 – 681 8300.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op