Veelgestelde vragen

Vind hier uw antwoord

Bekijk hier alle veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Stel uw vraag dan via het contactformulier of neem telefonisch contact op met: 075 681 83 00.

Offerte

Kan ik een offerte aanvragen?

Een offerte aanvragen is vrijblijvend en kosteloos. U kunt een offerte aanvragen door het contactformulier in te vullen, of door te bellen naar 075 681 83 00.

Verwarming

Mijn verwarming borrelt en wordt niet goed warm, wat kan ik hier aan doen?

U kunt eerst proberen zelf de verwarming bij te vullen en te ontluchten. Mocht dit niet helpen kunt u met ons contact opnemen, wij helpen u graag!

Welke ketel is geschikt voor mijn woonsituatie?

Om te bepalen welke ketel geschikt is voor uw woning, raden wij aan om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij bespreken uw situatie en bekijken welke cv-ketel het beste aansluit op uw woning en wensen.

Hoe vaak moet ik onderhoud laten uitvoeren op mijn cv-ketel?

Wij raden aan om, zodra de cv-installatie 2 jaar oud is, jaarlijks een controle uit te laten voeren. 

Het duurt lang voordat mijn woning warm wordt?

Het is per woning, type cv-ketel en thermostaat afhankelijk hoe lang het duurt voordat de woning op temperatuur is. Gemiddeld kan het een uur per graad temperatuurverschil duren. 

Wat is weersafhankelijk regelen?

Bij een weersafhankelijke regeling meet de kamerthermostaat de buitentemperatuur en niet de temperatuur in de ruimte. Op basis hiervan wordt bepaald welke temperatuur het cv-water moet hebben. Lees hier meer over de weersafhankelijke regelaar.

Geeft een designradiator net zoveel warmte af als een gewone radiator?

Een designradiator geeft net zoveel warmte af als een reguliere radiator. Zo geeft een designradiator met een afgifte van 2000 Watt evenveel warmte af als een gewone radiator van 2000 Watt.

Wat is de levensduur van een cv-ketel?

De levensduur van uw cv-ketel is afhankelijk van het merk en type ketel, stookgedrag, de conditie en onderhoudsgeschiedenis van de cv-ketel. Normaal gesproken gaat een ketel 12 tot 15 jaar mee.

Waarom wordt de verwarming niet warm?

Ontlucht alle radiatoren en controleer of de meter van de cv-ketel tussen de 1,5 en 2 bar staat. Zo niet, vul dan de ketel bij. Mocht de radiator nog steeds niet (helemaal) warm worden, neem dan contact met ons op.

Hoe vul ik de cv-ketel bij?

Voordat u de cv-ketel gaat bijvullen, moet deze eerst worden uitgezet. Begin pas met het bijvullen als de temperatuur in de ketel lager is dan 40 graden. Sluit vervolgens de vulslang aan op de waterkraan en laat deze langzaam vollopen met water. Hierdoor voorkomt u dat er teveel lucht in de cv-installatie komt. Wanneer er water uit het uiteinde van de vulslang komt, sluit u hem af en zet u de waterkraan even uit.

Zet vervolgens de vulslang op de kraan van de cv-installatie. Draai eerst de waterkraan open en daarna de vulkraan. Vul geleideljk de cv-ketel en open alle radiatorkranen. Staat de installatie weer tussen 1,5 en 2? Dan is de druk weer op peil. Sluit de vul- en waterkraan en zet de cv-installatie weer aan.

Is mijn woning geschikt voor een zonneboiler?

Om te onderzoeken of uw woning geschikt is voor het plaatsen van een zonneboiler dient u uzelf de volgende vragen te stellen:

 • Heeft uw woning een schuin of plat pannendak op het zuiden, zuidoosten of zuidwesten?
 • Is er op uw dak een vrij oppervlak van minimaal 3 m2 aanwezig?
 • Bevindt dit vrije oppervlak zich maximaal 8 meter van uw CV-ketel?
 • Is er bij uw CV-ketel voldoende ruimte aanwezig voor het plaatsen van de zonneboiler?

Wanneer u bovenstaande vragen met “ja” heeft beantwoord is uw woning geschikt voor een zonneboiler.

Heb ik een vergunning nodig om een zonneboiler te mogen plaatsen?

Voor het plaatsen van een zonneboiler is alleen een vergunning nodig bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Voor andere gebrouwen is geen speciale vergunning nodig. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid. Bij twijfel adviseren we u de gemeente te raadplegen.

Wat is een warmtepomp?

Warmtepompen halen met een warmtewisselaar warmte uit onuitputtelijke bronnen zoals de lucht, bodem of grondwater. Het is momenteel één van de meest populaire duurzame oplossing op het gebied van energiebesparende technieken. Een warmtepomp is dus een uitstekende investering in het verduurzamen van uw energieverbruik.

Moet er voor een warmtepomp altijd in de grond geboord worden?

Nee. Grondboringen zijn niet voor elk systeem nodig, zoals bij een luchtwarmtepomp of wanneer er een zonnecollector als warmtebron gebruikt wordt. Het rendement van een aardwarmtepomp (waarvoor grondboringen nodig zijn) ligt wel hoger bij voor een luchtwarmtepomp.

Airconditioning

Plaatsen jullie alleen airconditioning op kantoren?

Wij leveren en plaatsen overal airconditioning. Dus ook bij u thuis! Wilt u meer weten over het plaatsen van airconditioning in huis? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 681 83 00. 

 

Maken airco's lawaai?

Airconditioners maken altijd wat geluid, dit komt door de ventilator die in het systeem zit. Vetim levert diverse soorten airconditioners en heeft ook fluisterstille systemen. Hierdoor zult u zo weinig mogelijk geluidsoverlast ervaren.

Hoe houd ik mijn airconditioning in goede conditie?

Om uw airconditioning in optimale conditie te houden, is het aan te raden om minimaal één keer per jaar het apparaat door een kundige installateur te laten controleren. Daarnaast kunt u zelf de luchtfilters van de airconditioning controleren en schoonmaken. 

Wat zijn de kosten voor vervanging, reparatie en/of onderhoud?

De kosten van bovenstaande werkzaamheden zijn per situatie afhankelijk. Wanneer u telefonisch of via het contactformulier uw situatie voorlegt, zullen wij u van een vrijblijvend voorstel voorzien. 

Hoe vaak moet ik de filters schoonmaken of vervangen?

Wanneer u de installatie dagelijks gebruikt, moeten de filters vier keer per jaar worden gecontroleerd. Tijdens de onderhoudsbeurt bepaalt de erkende installateur of het filter vervangen dient te worden. 

Word je verkouden van een airco?

U wordt niet verkouden van de airconditioning. Alleen wanneer de temperatuur ineens sterk naar beneden wordt gebracht. Airco in woningen is bedoeld om de temperatuur ongeveer 4 à 5 graden te verlagen, daar wordt u niet verkouden van. Let er wel op dat u niet continu in de uitblaasstroom van de airco zit.

Ventileren

Waarom is ventileren belangrijk?

Elke dag produceren bewoners, huisdieren en planten samen ongeveer 10 liter vocht. Daarnaast wordt de lucht vervuild door stoffen, rook en kookluchtjes. Ventilatie voert deze vochtige en vervuilde lucht af. Wanneer deze lucht niet goed wordt geventileerd hopen vocht en schadelijke stoffen zich op. Dit is niet goed voor de gezondheid en de woning wordt een verzamelplaats voor schimmels en huismijt. Goede ventilatie voorkomt dit.

Is het nodig dat mijn ventilatiesysteem wordt onderhouden?

Ja, dat is heel belangrijk. Voor een goed en gezond binnenklimaat in uw woning is het noodzakelijk dat de woning dagelijks goed wordt geventileerd. In de ventilatiekanalen van uw woning hoopt zich in de loop der jaren stof en vuil op. Dut zorgt voor extra luchtweerstand in de ventilatiekanalen waardoor de ventilatie in de woning ernstig wordt beperkt. Het is daarom belangrijk dat de ventilatiekanalen van uw woning eens in de zes jaar worden gereinigd.

Storing

Ik heb een storing. Wat moet ik doen?
 • Controleer of de gaskraan open staat. Zo niet, open deze en reset of herstart het toestel.
 • Controleer of de stekker in het stopcontact zit. Zo niet, steek de steker in het stopcontact of reset het toestel.
 • Controleer de stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast.
 • Controleer of de thermostaat hoog genoeg staat.
 • Druppelt een kraan voor warmwater? Draai de kraan goed dicht. Als een kraan druppelt, kan de CV ketel geen warmte afgeven aan de radiatoren.
 • Controleer of de waakvlam (indien aanwezig) brandt.
 • Controleer of de drukmeter tussen de 1,5 en 2,0 atmosfeer aangeven.
 • Probeer het toestel te resetten.

Blijft de storing na alle controles en het resetten? Meld dan de storing bij ons. Tijdens kantoortijden kunt u bellen naar: 075 – 681 8300. Buiten kantoortijden zijn wij bereikbaar op: 075 – 670 1701.

Kan ik zelf een storing aan mijn cv-ketel oplossen?

Ja dat kan, als de cv-ketel niet werkt zoals normaal kunt u het volgende controleren:

 1. Check op stroom. Zit de stekker in het stopcontact en is er stroom in de woning? Bij een stroomstoring doet de cv-ketel het niet. De cv-ketel is aan als er een groen lampje brand boven de linker aan/uit knop. 
 2. Check op water. Controleer de waterdruk. Is deze onder of om en nabij de 0,5 bar dan schakelt de cv-ketel zichzelf uit. Er kan dan vaak nog wel warm water zijn, maar geen verwarming meer. Als dit zo is, vul de cv-ketel dan bij.
 3. Check op gas. Check of de gaskraan openstaat. De gele knop onder de CV-ketel dient in de verticale stand te staan. Controleer ook bij het gasfornuis of er gas in de woning is.

Als dit niet helpt laat dan één van onze specialisten ernaar kijken.

CV-ketel

Hoe hoog moet de druk zijn in de CV-ketel?

De werkdruk van iedere CV-ketel ligt tussen 1,2 en 2,0 bar. Is de druk lager, dan zal de CV-ketel uitgaan of niet meer goed werken. Een te hoge druk zorgt voor onnodige slijtage aan het expansievat of zorgt er zelfs voor dat de drukbeveiliging open gaat. 

Wat is de beste cv-ketel voor mijn situatie?

Dit is afhankelijk van uw wensen, uw leefomgeving en uw financiële mogelijkheden. Iedere situatie is anders en uiteraard kunnen situaties veranderen. Wij kunnen u hierbij adviseren.

Wat is de levensduur van een cv-ketel?

Dit is afhankelijk van het merk en type van de cv-ketel, uw stookgedrag en de staat/conditie/onderhoudsgeschiedenis van de ketel. De economische levensduur van een ketel varieert van 12 tot 15 jaar.

Hoe merk ik of er koolmonoxide vrijkomt in mijn woning?

Er zijn een aantal signalen die bij u een alarmbelletje moeten laten afgaan. Bijvoorbeeld gasvlammen die oranje of gelig in plaats van blauw branden. Ramen die beslaan en als u last heeft van klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, verwarring, misselijkheid en hartritmestoornissen. Vaak denken mensen bij deze klachten niet meteen aan koolmonoxidevergiftiging.

Hoe lang gaat een CV-ketel mee?

Een CV-ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee. Na die 15 jaar doet de ketel het vaak nog wel, maar werkt deze veel minder zuinig. Ook is de kans op storingen groter. Een nieuwe CV-ketel is zuiniger. Hetgeen het energielabel van uw huis en de gasrekening weer positief beïnvloed.

Neem contact met mij op